Αρχική

Ηλεκτρικές σκούπες: τύποι και χαρακτηριστικά

Υπάρχουν διάφοροι τύποι από ηλεκτρικες σκουπες και κάθε μια από αυτές τις μηχανές καθαρισμού έχει τα δικά της χαρακτηριστικά. Οι οικιακού τύπου ηλεκτρικες σκουπες είναι συνήθως φθηνές κι έχουν μικρό βάρος. Οι επαγγελματικές ηλεκτρικες σκουπες κυκλοφορούν σε 2 συνήθως τύπους: την όρθιου τύπου και αυτή που δένεται πίσω από την πλάτη του χειριστή. Το προσωπικό καθαρισμού συντήρησης συνήθως χρησιμοποιεί ηλεκτρικες σκουπες για την απορρόφηση σκόνης και υγρών από τα δάπεδα. Το προσωπικό καθαρισμού βιομηχανικών χώρων και εργοταξίων χρησιμοποιεί ηλεκτρικες σκουπες ενισχυμένου τύπου για τις ανάγκες των απορριμμάτων του χώρου.

Οι οικιακού τύπου ηλεκτρικες σκουπες συνήθως κοστίζουν λιγότερο από 200 Ευρώ κι έχουν μια διάρκεια ζωής γύρω στα 5 έτη. Αυτές οι ηλεκτρικες σκουπες είναι πλαστικές κι έχουν ένα μοτέρ απορρόφησης. Είναι συνήθως μικρότερου μεγέθους από τις ηλεκτρικες σκουπες επαγγελματικού τύπου και μπορεί να έχουν φίλτρο ή όχι.

Οι επαγγελματικού τύπου ηλεκτρικες σκουπες είναι πλαστικές ή μεταλλικές και έχουν μεγαλύτερη αντοχή από τις αντίστοιχες οικιακού τύπου. Στις περισσότερες ηλεκτρικες σκουπες επαγγελματικού τύπου, τα καλώδια έχουν μεγάλο μήκος κι οπωσδήποτε γείωση προστασίας του χειριστή της. Πολλές φορές διαθέτουν 2 μοτέρ.

Οι ηλεκτρικες σκουπες όρθιου τύπου κυκλοφορούν σε οικιακά κι επαγγελματικά μοντέλα. Αυτές οι ηλεκτρικες σκουπες περιλαμβάνουν βούρτσα, μοτέρ και κουτί που περιέχει σακούλα φίλτρου ή κάδο χωρίς σακούλα στα οποία συγκεντρώνονται τα σκουπίδια. Οι ηλεκτρικες σκουπες όρθιου τύπου μπορεί να περιλαμβάνουν διάφορα εξαρτήματα όπως σωλήνα επιμήκυνσης, βουρτσάκια και διακόπτες ελέγχου. Αυτές οι ηλεκτρικες σκουπες είναι ιδανικές για τον καθαρισμό επίπεδων ανοιχτών επιφανειών και μικρών διαδρόμων.

Οι ηλεκτρικες σκουπες πλάτης συνήθως αποτελούνται από ένα κάνιστρο κι ένα μακρύ σωλήνα. Σε αυτές τις ηλεκτρικες σκουπες, το κάνιστρο το οποίο είναι συνήθως πλαστικό και πάντα μικρού βάρους, δένεται στην πλάτη του χειριστή. Το κάνιστρο περιλαμβάνει συνήθως ένα μοτέρ στη μια άκρη και μια σακούλα φίλτρο στην άλλη. Ο σωλήνας συνδέεται στην ηλεκτρική σκούπα και διαθέτει εξαρτήματα για όλων των ειδών καθαρισμούς. Οι ηλεκτρικες σκουπες πλάτης είναι ιδανικές για καθαρισμό δυσπρόσιτων επιφανειών και μεγάλων διαδρόμων. Εξαιτίας της δυνατότητας μεταφοράς τους, αυτές οι ηλεκτρικες σκουπες χρησιμοποιούνται κυρίως σε επαγγελματικούς καθαρισμούς.

 

Cleaning-industry.gr

Όλοι οι επαγγελματίες σε ένα μέρος

Newsletter

Εγγραφείτε στη λίστα για να λαβαίνετε τακτική ενημέρωση.
Δεν δημοσιοποιούμε τα στοιχεία σας σε κανέναν.